Lähde opiskelemaan Seksologiaa

Seksuaalineuvonnan opinnot antavat laaja-alaisen näkemyksen seksuaalisuudesta ja valmiudet toteuttaa seksuaalineuvontaa.

Työskenteletkö esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla, sosionomina tai lastentarhanopettajana ja haluat vahvistaa osaamistasi? Monipuolinen koulutuskokonaisuus antaa valmiuksia käsitellä seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyviä kysymyksiä työssäsi ja valmiuksia keskustella seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä erilaisissa asiakas-, kasvatus-ja koulutustilanteissa. Koulutuksen suorittanut kykenee käyttämään seksuaalineuvonnan menetelmiä vastaanotolle tulevien asiakkaiden erilaisissa elämäntilanteissa ja erityiskysymyksiin liittyen. Lisäksi koulutus antaa valmiuksia kohdata seksuaali-identiteetin ja seksuaalisen väkivallan kysymyksiä ja tehdä eheyttävää työtä. Koulutuksen käynyt kykenee arvioimaan omaa seksologista osaamistaan ja kehittää ammattieettistä otettaan työhön.

Koulutusta etsiessäsi muista tarkistaa, että opinnot noudattavat NACS:n (The Nordic Association of Clinical Sexology) seksologian perusopinnoille (Basic Sexology) asettamia koulutustavoitteita ja antavat mahdollisuuden hakea Suomen Seksologiselta seuralta seksuaalineuvojan auktorisointia. Auktorisointi edellyttää 16 h työnohjausta.

Tulevia opintoja tarjoavat ainakin:

https://www.hyria.fi/oppimaan/koulutustarjonta/seksuaalineuvoja/seksuaalineuvojan-koulutus-1

https://lapinkesayliopisto.fi/kurssit-ja-koulutukset/seksuaalineuvojakoulutus-30-op-2024/

https://www.metropolia.fi/fi/opiskelu-metropoliassa/osaamisen-taydentaminen/taydennyskoulutus/seksuaalineuvonta

Täältä Suomen Seksologisen Seuran sivuilta näet kaikki tahot, joiden kautta seksologian opintoja voit etsiä: koulutustahot